Weelpop 2017 (Vrijdag)

Ook dit jaar is er weer Weelpop. Dit jaar terug op de vrijdag geplaatst, waarin amateur bandjes een podium krijgen om zich tentoon te stellen. We gaan dit jaar voor een soepel verloop, zodat alle bandjes evenveel tijd krijgen zich te laten zien. Dit evenement is gratis te bewonderen in de tent vanaf 19:00 uur op vrijdag 23 juni. Dit jaar zullen we maar3 bandjes laten horen om voldoende ruimte voor hen te bieden. We hopen hiermee te veranderen naar een minder hectisch gebeuren en mikken op meerkwaliteit.

Voor de 11de keer gaan we luisteren naar opkomende bandjes die enigszins uit de buurt komen, de volgende bandjes hebben aangegeven te spelen die avond:

Sugar good

Dit is een pop/rockband die is samengesteld uit 4 fanatieke muzikanten.

Als zangeres: Melissa Sijstermans
Gitaar: Wesley Tak
Basgitaar: Jeroen Bos
Drums: Sven Schijvenaars

Wij maken van elk optreden een feestje! en wij staan altijd open voor nieuwe uitdagingen.

Repeteren doen wij wekelijks waarbij we ons veel richten op de kwaliteit van de muziek.

Op deze manier staan wij garant voor kwalitatief goede muziek en vooral leuke optredens!

Aldus Sugar good zelf

 

At first

Machines die de wereld overnemen, politici die compleet doorslaan, en de helft van de wereldbevolking aan de narcotica voorzien door de heersende farmaceutische industrie. – De songteksten van At First zijn vaak toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld. Maar soms komt deze visie toch akelig dichtbij… In hoeverre is dit slechts science-fiction?

At First is een band uit Breda met eigen werk dat zweeft tussen alternatieve rock en metal. De invloeden variëren van ‘Rage Against the Machine’ tot ‘Parkway Drive’ en ‘Halestorm’ tot ‘System of a Down’.

Ze zijn pas 2 jaar samen, maar hebben al op grote festivals als Breda Barst en HBO Intro kunnen spelen. Door hun energieke live performance en no-nonsense mentaliteit heeft de band al verscheidene wedstrijden gewonnen, waaronder Dijkrock 2016, Best of Gesellies Live en HBO Intro Breda: The Battle of the Bands.

Met haar debuut EP Dreams Inc. – geproduceerd door Tommie Bonajo, bekend van producties van For I Am King, The Royal, Undawn en From Earth – heeft At First veel lovende kritieken ontvangen van o.a. Aardschok, McSharq.nl, Never Mind the Hype, IndieXL, Pitkings en White Room Reviews. Met Dreams Inc. is At First op een missie om de steeds verder groeiende macht van een kleine groep multinationals tegen te gaan. Grote bedrijven die hun financiële belang voor het menselijke zetten.

“Dreams Inc. presenteert een band die er zin in heeft, gemotiveerd klinkt en energie uitstraalt.” – Aardschok, April 2017

“At First laat met hun EP Dream Inc. horen dat er nog hoop is voor de female fronted metal in Nederland..” – McSharq.nl http://mcsharq.nl/sharq-bite-at-first-dreams-inc/

“At First komt precies op tijd met deze plaat. De wereld heeft er belang bij zulke en meer geluiden te horen. Geluiden van revolutie tegen de status quo, die ons steeds sneller en op steeds weer andere vlakken naar de verdommenis helpt.” – Lords of Metal http://www.lordsofmetal.nl/nl/reviews/view/id/34018

“Dromen blijven voor veel mensen dromen. Gewapend met deze EP kan At First ten strijden gaan voor een betere wereld. Dromen zijn er om te verwezenlijken.” – White Room Reviews http://www.whiteroomreviews.nl/cdreview/dreams-inc

Leadzangeres – Jamie Jochems

Leadgitarist – Youri Valentijn

Gitarist – Davy Knobel

Bassist – Barry Bressers

Drummer – Eva Brouwer

 

Skinny Paul and the fat man

Dan een oude bekende die al eerder heeft opgetreden. Super rockcoverband Skinny Paul & The Fat Men is begonnen als gelegenheidsband en inmiddels uitgegroeid tot een zeer serieuze coverband met een eigen muziekstijl. Rock, Pop, Blues en Ballads zorgen voor een gevarieerde setlist gebracht door 4 ervaren muzikanten. Met Skinny Paul & The Fat Men is het dan ook lekker rocken op de nummers van o.a. 3 Doors Down, Black Crowes, Pearl Jam, Golden Earring, De Dijk, ZZ Top, Kings of Leon en nog veel meer. Het repertoire van de band is heel breed. Een mengeling van zowel Engelstalige als Nederlandstalige hits. Een keuze die we niet bij heel veel coverbands zien terugkomen en dat maakt Skinny Paul & The Fat Men bijzonder. Met deze band dat iedere keer weer “het dak eraf”.

 

Bandleden:
Paul Weeda: Vocals

Carlo Broere: Guitar

Ronald Zoetewij: Drums

Hans Beljaars: Bass
Lees meer: http://www.skinny-paul.com/de-band/